ابلة نظيرة , ابلة نظيرة للطهى العربى

الأربعاء، 19 نوفمبر 2025

بسبوسة اقتصادية بدون زبادي – طرية ولذيذة

بسبوسة اقتصادية، بسبوسة بدون زبادي، حلويات شرقية، أبلة نظيرة للطهي العربي

ضعِ هنا صورة بسبوسة بدون زبادي

لو نفسك تعملي بسبوسة طرية ولونها دهبي من غير ما تستخدمي زبادي… يبقى الوصفة دي هتعجبك جدًا لأنها اقتصادية، سهلة، وطعمها مظبوط زي الجاهز.

المكونات

ضعِ هنا صورة مكونات البسبوسة

  • 2 كوب سميد ناعم.
  • نصف كوب سكر.
  • نصف كوب زيت.
  • 1 كوب حليب.
  • 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
  • رشة فانيليا أو رشة فانيليا بودر.

للشربات (القطر)

  • 1 كوب سكر.
  • 1 كوب ماء.
  • نقطتين ليمون.
  • رشة فانيليا.

طريقة التحضير

ضعِ هنا صورة خلط البسبوسة

1) تجهيز الشربات

نغلي الماء والسكر 7 دقائق على نار هادية، ونضيف الليمون والفانيليا، ونسيبه يبرد تمامًا.

2) تجهيز خليط البسبوسة

في بولة كبيرة… نخلط السميد مع السكر والبيكنج بودر. نضيف الزيت ونفركه باليد لحد ما الخليط يبقى رملي. نصُب الحليب ونقلب بس لحد ما الخليط يتجانس. مهم: مانعجنش أبدًا!

3) التسوية

نصب الخليط في صينية مدهونة زيت، وندخلها فرن ساخن على 180 لمدة 25–30 دقيقة لحد ما تاخد لون دهبي جميل.

ضعِ هنا صورة البسبوسة بعد الخروج من الفرن

4) إضافة الشربات

نسقي البسبوسة بالشربات البارد وهي سخنة. ونسيبها 20 دقيقة تتشرب وتبرد.

نصائح لنجاح البسبوسة

  • السر إن الشربات يكون بارد والبسبوسة تكون سخنة.
  • ما نعجنش الخليط… تقليب بسيط فقط.
  • ممكن إضافة ملعقة عسل جلوكوز لو موجود.
  • لو بتحبيها محمّرة… شغّلي الشواية دقيقة واحدة فقط.

ضعِ هنا صورة البسبوسة بعد التقطيع

خاتمة

بسبوسة اقتصادية بدون زبادي… سهلة، سريعة، وطعمها أقوى من الجاهز. جرّبيها وهتعتمديها في كل المناسبات!

بسبوسة بدون زبادي، بسبوسة اقتصادية، حلويات شرقية، وصفات سهلة، أبلة نظيرة للطهي العربي


ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...