طاجن بامية بدون لحمة على طريقة أبلة نظيرة
طاجن بامية, أكلات صيامي, أكلات اقتصادية, ابلة نظيرة, ابلة نظيرة للطهى العربى
مقدمة
البامية من الأكلات المصرية الأصيلة، وطاجن البامية بدون لحمة يعتبر خيار اقتصادي رائع وفي نفس الوقت طعمه غني ومميز، وخصوصًا بطريقة أبلة نظيرة اللي بتدي للطاجن نكهة بيتية أصيلة.
المكونات
- ½ كيلو بامية
- 2 بصلة مفرومة
- 4 فصوص ثوم مفروم
- 2 ثمرة طماطم مبشورة
- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
- ملح – فلفل أسود – كمون
- كوب ماء ساخن
- 2 ملعقة كبيرة زيت
طريقة التحضير
1) تشويح البصل
سخّني الزيت في طاسة كبيرة وضيفي البصل وقلّبيه لحد لونه ما يصفر.
2) إضافة الثوم
ضيفي الثوم وقلّبيه كويس لحد ما تطلع ريحته الجميلة.
3) إضافة البامية
ضيفي البامية وقلّبيها مع البصل والثوم لمدة دقيقتين لتتاخد من النكهة.
4) تحضير الصلصة
ضيفي الطماطم المبشورة والصلصة والتوابل وقلّبي الكل مع بعض.
5) التسوية في الفرن
اسكبي الخليط في طاجن فرن، وضيفي كوب الماء السخن، وادخليه الفرن لحد ما يتسبك ويبقى شكله وتحمرته تحفة.
التقديم
قدّمي طاجن البامية الصيامي مع أرز بالشعرية أو عيش بلدي، وبالهنا والشفا.
خاتمة
طاجن البامية بدون لحمة خيار اقتصادي وصيامي ولذيذ، وبطريقة أبلة نظيرة هتضمني طعم أصيل هيفكرك بأكل زمان.
بامية صيامي, بامية بدون لحمة, طاجن بامية, ابلة نظيرة, ابلة نظيرة للطهى العربى
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق