ابلة نظيرة , ابلة نظيرة للطهى العربى

الأربعاء، 19 نوفمبر 2025

عيش بيتي بدون عجن – سهل واقتصادي

عيش بيتي، عيش بدون عجن، مخبوزات اقتصادية، أبلة نظيرة للطهي العربي

ضعِ هنا صورة العيش البيتي بعد التسوية

لو نفسك تعملي عيش بيتي طري وناجح من غير عجن ولا مجهود… فالوصفة دي هتبقى منقذك اليومي! عيش اقتصادي، طري، وينفش معاك بسهولة من أول مرة.

المكونات

ضعِ هنا صورة المكونات

  • 2 كوب دقيق أبيض أو بلدي.
  • 1 ملعقة كبيرة سكر.
  • 1 ملعقة صغيرة خميرة فورية.
  • رشة ملح.
  • 1 كوب ماء دافئ (تقريبًا).
  • 2 ملعقة كبيرة زيت.

طريقة التحضير

ضعِ هنا صورة خلط العجينة

1) خلط المكونات

في بولة… نخلط الدقيق مع السكر والملح والخميرة. نضيف الزيت، وبعدها نضيف الماء تدريجيًا لحد ما العجينة تبقى شبه سائلة لكن متماسكة (زي عجينة الكيك السميكة).

2) التخمير

نغطي البولة ونسيبها تخمر حوالي 30–40 دقيقة لحد ما يتضاعف حجمها.

ضعِ هنا صورة العجينة بعد التخمير

3) تشكيل الأرغفة

على سطح مرشوش دقيق… نغرف من العجينة بالملعقة ونكوّرها برفق. نرصها على ورق زبدة ونسيبها ترتاح 10 دقائق.

4) التسوية

نسخّن طاسة أو صاج على نار متوسطة. نحط الرغيف، ولما ينفش نقلبه على الناحية التانية لحد ما يحمر بسيط.

ضعِ هنا صورة العيش أثناء التسوية

نصائح لنجاح العيش

  • الماء لازم يكون دافئ عشان الخميرة تشتغل.
  • العجينة لازم تكون لينة شوية عشان العيش ينفش.
  • سخّني الطاسة كويس قبل أول رغيف.
  • لو حابة شكل أرغفة أكبر… استخدمي مغرفة كبيرة.

خاتمة

عيش بيتي بدون عجن هو الحل السريع والاقتصادي لكل ست بيت، وطعمه أحلى بكتير من الجاهز… جربيه وهتلاقيه اختصار وقت ومجهود!

عيش بيتي، عيش بدون عجن، وصفات اقتصادية، مخبوزات سهلة، أبلة نظيرة للطهي العربي


ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...