المقادير :-
2- نصف كيلو سكر
3- 150 جم عسل جلوكوز
4- 75 جرام نشا تذوب في 100 جرام ماء
5- ملعقة صغيرة ملح ليمون
6- 5 جرام فانيليا أو روح الورد أو ماء زهر
طريقة التحضير :-
طريقة التحضير :-
1- نذوب الماء مع السكر علي النار
2- عند الغليان نضيف عسل الجلوكوز و نقلب الى ان يتكون عرق أبيض فاتح اللون
3- نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكر و الماء و العسل
4- نستمر فى التقليب بمضرب يدوى أو كهربائى وهى علي النار
5- نستمر حوالى نصف ساعة
6- عندما يتخن القوام معانا نضيف ملح الليمون و ماء الورد (يمكن اضافة لون للملبن )
7- نستمر حتى نجد أن العجينة بدأت تلم و تترك الحله (مثل عجينة بلح الشام) تكون تم سواءها
8- نكون محضرين صينية مدهونة زيت خفيف و سكر بودرة كتير
9- نصب الهجيمة ونسيبه يبرد شويه و نرش وجهه بالسكر البودرة
( لو عايزين نضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب)