دونر كباب اقتصادي في المنزل
دونر كباب، شاورما تركي، أكلات اقتصادية، أبلة نظيرة للطهي العربي
ضعِ هنا صورة الدونر كباب بعد التحمير والتقديم
دونر كباب من أشهر الأكلات التركية اللي بقت محبوبة جدًا عندنا. والأجمل؟ تقدري تعمليه في البيت بطريقة اقتصادية وطعم أقوى من الجاهز، وبخلطة تتبيلة مظبوطة تديكي نفس نكهة الدونر الأصلي.
المكونات
ضعِ هنا صورة مكونات الدونر كباب
- نصف كيلو صدور فراخ شرائح رفيعة جدًا (أو لحمة حسب المتوفر).
- 2 ملعقة كبيرة زبادي.
- ملعقة كبيرة خل.
- ملعقة كبيرة عصير ليمون.
- 2 ملعقة زيت.
- ملعقة صغيرة بابريكا.
- ملعقة صغيرة ثوم بودر.
- ملعقة صغيرة بصل بودر.
- نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود.
- نصف ملعقة صغيرة بهارات شاورما.
- ملح حسب الرغبة.
طريقة التحضير
ضعِ هنا صورة خطوات تتبيل الدونر أو لفه قبل السواء
1) تتبيلة الدونر الأصلية
اخلطي الزبادي والخل والليمون وكل البهارات والزيت لغاية ما تبقى صوص ناعم.
2) إضافة الفراخ للتتبيلة
ضيفي شرائح الفراخ وقلّبي كويس. كل ما الشرائح كانت رفيعة… كان الطعم أقرب للأصلي.
3) تركها ترتاح
سيبي التتبيلة نص ساعة على الأقل (وأحسن نتيجة ساعتين).
4) تسوية الدونر
سخّني طاسة على نار عالية، ضيفي الفراخ، وشوّحي كويس لحد ما تنزل مية خفيفة وبعدين تبتدي تاخد لون دهبي.
5) تقديم الدونر
ضعِ هنا صورة تقديم الدونر في سندوتش أو طبق
قدميه في عيش شامي مع طحينة أو ثومية… أو على طبق مع رز بسمتي وسلطة زبادي.
أفكار تقديم اقتصادية
- سندوتش دونر بخبز عادي بدل العيش التركي.
- دونر كباب على مكرونة اقتصادية.
- دونر كباب على بطاطس محمرة.
- طبق دونر بدون عيش.
نصائح خبير
- علّي النار في آخر دقيقة علشان تاخدي لون وشويّة “تشويح” زي المطاعم.
- لو الفراخ نزلت ميّة كتير، شيليها وكمّلي تشويح لوحدها.
- ممكن تضيفي شطة أو بابريكا مدخنة لطعم أقرب للتركي.
خاتمة
دونر كباب اقتصادي وسهل في البيت… وبنفس طعم الشاورما التركي اللي كلنا بنحبها، على طريقة أبلة نظيرة للطهي العربي.
دونر كباب، شاورما تركي، تتبيلة دونر، وصفات اقتصادية، أبلة نظيرة للطهي العربي
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق