بطاطس محمرة بخلطة سرّية – مقرمشة من أول مرة وبمكونات بسيطة
بطاطس مقلية, ابلة نظيرة, ابلة نظيرة للطهى العربى
ضعِ هنا صورة طبق البطاطس المقرمشة
لو نفسك في بطاطس محمرة مقرمشة زي المطاعم وبمكون سري يخليها متماسكة ومقرمشة من أول مرة… يبقى وصفة النهاردة هتعجبك جدًا! هنعمل مع بعض خلطة بسيطة وسحرية هتغير شكل البطاطس عندك في البيت للأحسن.
مكونات البطاطس المحمرة بخلطة سرّية
ضعِ هنا صورة المكونات
- 4 حبات بطاطس كبيرة مقطعة صوابع.
- ملعقة كبيرة نشا.
- ملعقة صغيرة خل.
- رشة كركم (اختياري للون).
- ملح حسب الرغبة.
- ماء مغلي للسلق.
- زيت للقلي.
طريقة البطاطس المحمرة بخلطة سرّية
ضعِ هنا صورة خطوات التحضير
- نسلق البطاطس نصف سلقة: نحط البطاطس في ماء مغلي مع رشة ملح ورشة كركم ونسيبها 4 دقايق بس.
- نجهز الخلطة: نصفي البطاطس كويس، ونرش النشا ونقلبها تقليب خفيف علشان ما تتكسرش.
- نضيف الخل: نقطة الخل هنا سر القرمشة ومنع تشرب الزيت.
- نتركها تهوا: نسيب البطاطس 10 دقايق على فوطة علشان تنشف كويس.
- تحمير البطاطس: نملى الطاسة زيت، ولما يسخن ننزل البطاطس على دفعات لحد ما تبقى ذهبية ومقرمشة.
- ملحوظة: ممكن تحفظي البطاطس في الفريزر بعد مرحلة النشا لو عايزة تكون جاهزة وقت اللزوم.
خلطة التوابل اللذيذة
- رشة بابريكا.
- رشة ثوم بودر.
- رشة بصل بودر.
- رشة فلفل أسود.
- رشة زعتر (اختياري).
بعد ما البطاطس تتحمر نرش عليها الخلطة وهي سخنة.
نصائح لنجاح البطاطس المقرمشة
- ما تسلقيش البطاطس زيادة علشان ما تتهريش.
- النشا والخل أهم سر للقوام المقرمش.
- لا تقلي كمية كبيرة مرة واحدة.
- لو عايزة أحلى طعم… استخدمي بطاطس صفرا.
فوائد البطاطس
- غنية بالطاقة والنشويات.
- مفيدة للأطفال وتمدهم بالطاقة.
- مشبعة جدًا ومناسبة للأكلات الاقتصادية.
خاتمة
ودلوقتي تقدري تعملي بطاطس محمرة بخلطة سرّية ومقرمشة من أول مرة، وبمكونات موجودة في كل بيت. جربيها وقوليلي رأيك، وهتدعيلي من قلبك!
بطاطس مقلية, ابلة نظيرة, ابلة نظيرة للطهى العربى
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق