ابلة نظيرة , ابلة نظيرة للطهى العربى

الأحد، 16 نوفمبر 2025

طريقة عمل البسبوسة الطرية زي المحلات (سر النجاح من أول مرة)

طريقة عمل البسبوسة، بسبوسة طرية، بسبوسة زي المحلات — مدونة أبلة نظيرة للطبخ العربي

مقدمة

البسبوسة من أكثر الحلويات اللي بنحبها كلنا، لكنها ساعات بتطلع ناشفة أو بتتفك. في الوصفة دي هنعمل بسبوسة طرية 100% بكل أسرار نجاحها خطوة بخطوة زي المحلات بالضبط.

مكونات البسبوسة

  • 2 كوب سميد وسط
  • ¾ كوب سكر
  • ½ كوب سمنة
  • كوب زبادي
  • ملعقة بيكنج بودر
  • رشة فانيليا

مكونات الشربات (القطر)

  • 2 كوب سكر
  • كوب ماء
  • عصرة ليمون

طريقة عمل البسبوسة الطرية

1) تجهيز الشربات

ضعي السكر والماء على النار لمدة 10 دقائق، ثم أضيفي عصرة الليمون واتركيه يهدأ جانبًا.

2) خلط المكونات الجافة

اخلطي السميد مع السكر والبيكنج بودر جيدًا.

3) إضافة الزبادي والسمنة

ضيفي السمنة والزبادي وقلّبي لحد ما يبقى القوام ناعم ومتماسك.

4) دخول الفرن

ادهني صينية بالسمنة، افردي الخليط ودخليها الفرن 20–25 دقيقة حتى تتحمر الأطراف.

5) إضافة الشربات

اسقي البسبوسة بالشربات وهي ساخنة، وغطيها 10 دقائق لتحصلي على بسبوسة طرية وهشة.

طريقة عمل البسبوسة الطرية زي المحلات

نتيجة الوصفة

هتحصلي على بسبوسة طرية ولذيذة جدًا، بنفس طعم وشكل المحلات، وهتنجح معاكي من أول مرة بإذن الله.

خاتمة

جربي الوصفة وشاركيني النتيجة… ومع تكرار الخطوات هتلاقي نفسك بقيتي محترفة في عمل البسبوسة بكل أنواعها.

طريقة عمل البسبوسة، بسبوسة طرية، بسبوسة زي المحلات — مدونة أبلة نظيرة للطبخ العربي


ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...