صينية بطاطس بالتوابل بدون لحمة – اقتصادية وطعمها رهيب
بطاطس, أكلات اقتصادية, ابلة نظيرة, ابلة نظيرة للطهى العربى
ضعِ هنا صورة صينية البطاطس
صينية البطاطس بالتوابل من أسهل وألذ الوصفات الاقتصادية اللي تقدري تعمليها بسرعة ومن غير أي لحوم. طعمها قوي ومشبّع وبتنفع غداء سريع لأي يوم.
مكونات صينية البطاطس بدون لحمة
ضعِ هنا صورة المكونات
- 4 حبات بطاطس مقطعة شرائح.
- بصلة كبيرة شرائح.
- 2 فص ثوم مفروم.
- 2 كوب عصير طماطم.
- ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
- ملعقة صغيرة بابريكا.
- ½ ملعقة صغيرة كمون.
- ½ ملعقة صغيرة كركم.
- ½ ملعقة صغيرة فلفل أسود.
- ملح حسب الرغبة.
- 2 ملعقة كبيرة زيت.
طريقة عمل صينية البطاطس بالتوابل
ضعِ هنا صورة خطوات التحضير
- تحضير البطاطس: نغسل البطاطس ونقطعها شرائح متوسطة السماكة.
- تجهيز الخليط: نخلط عصير الطماطم مع الصلصة، الثوم، البهارات، والملح.
- رص الصينية: في صينية فرن نحط البصل الشرائح، فوقه البطاطس.
- إضافة الصلصة: نصبّ خليط الطماطم فوق البطاطس.
- التسوية: ندخلها الفرن على 180 درجة لمدة 40–50 دقيقة لحد ما البطاطس تستوي وتتسبك.
نصائح لنجاح صينية البطاطس
- ممكن تضيفي فصين حبهان لطعم أحلى.
- لو عايزة اللون أغمق زوّدي شوية بابريكا.
- لو الصلصة نشفت، زوّدي ربع كوب ماء.
فوائد الوصفة
- اقتصادية جدًا ومناسبة لكل يوم.
- مشبّعة ومليانة نكهات.
- تنفع غداء خفيف مع الرز الأبيض.
خاتمة
صينية البطاطس بالتوابل بدون لحمة وصفة عملية وسهلة واقتصادية، وطعمها يجنّن ومناسب لأي يوم سريع في الأسبوع.
بطاطس, أكلات اقتصادية, ابلة نظيرة, ابلة نظيرة للطهى العربى
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق