ابلة نظيرة , ابلة نظيرة للطهى العربى: سكالوب بانية اللحم - أبلة نظيرة

الأحد، 26 مايو 2013

سكالوب بانية اللحم - أبلة نظيرة








1- نصف كيلو بفتيك لحم
2- 1 حبه بصل كبيره
3- 1 حبه طماطم كبيره
4- 2 بيضه
5- بقسماط (خبز مطحون )
6- ملعقه صغيره زيت
7- خل
8- ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
9- صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
10- زيت للقلى


1- نضع اللحم فى كيس  ونطرق عليه بمطرقه اللحم او اى اداه حتى تكون طبقته رفيعه وليست سميكه .

2- فى الكبه نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم .

3- نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممكن قبلها بيوم بيكون افضل
بعدها نضع البيض والفلفل ومعلقة الزيت . (وده السر فى تماسك الطبقه الخارجيه )

4- ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤهم وننظف التتبيله من عليهم . (مهم عصر اللحم جيدا)

5- نضيف اللحم على خلطه البيض ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق .

6- بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم على البقسماط ونقلبها فى الخليط .

(مهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا)

اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى التلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى وكده النتيجه حتبقى افضل كتير .

ملحوظه:-
- القلي مباشرة بعد تغليفه بالبقسماط يمكن أن ينتج عنه تفككه فى الزيت

- اذا اردنا تفريز البفتيك نضعه مباشرة فى اطباق للتخزين ونلفه بالنايلون اللاصق ونضعه فى الفريزر مباشره . وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه فى الزيت .




ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...