ابلة نظيرة , ابلة نظيرة للطهى العربى: طريقة عمل الملبن - أبلة نظيرة

الجمعة، 19 يوليو 2013

طريقة عمل الملبن - أبلة نظيرة








المقادير :-

1- نصف لتر ماء

2- نصف كيلو سكر
3- 150 جم عسل جلوكوز
4- 75 جرام نشا تذوب في 100 جرام ماء
5- ملعقة صغيرة ملح ليمون
6-  5 جرام فانيليا أو روح الورد أو ماء زهر


طريقة التحضير :-

1- نذوب الماء مع السكر علي النار

2- عند الغليان نضيف عسل الجلوكوز و نقلب الى ان يتكون عرق أبيض فاتح اللون

3- نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكر و الماء و العسل

4- نستمر فى التقليب بمضرب يدوى أو كهربائى وهى علي النار

5- نستمر حوالى نصف ساعة 

6-  عندما يتخن القوام معانا نضيف ملح الليمون و ماء الورد (يمكن اضافة لون للملبن )
7- نستمر حتى نجد أن العجينة بدأت تلم و تترك الحله (مثل عجينة بلح الشام) تكون تم سواءها 

8- نكون محضرين صينية مدهونة زيت خفيف و سكر بودرة كتير

9- نصب الهجيمة ونسيبه يبرد شويه و نرش وجهه بالسكر البودرة

( لو عايزين نضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب)





اقرأ أيضا

طريقة عمل الكحك الناعم بطريقة الشيف الشربينى - أبلة نظيرة


















ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...