ابلة نظيرة للطبخ العربي: 30‏/11‏/2025 - 7‏/12‏/2025

الأربعاء، 3 ديسمبر 2025

كفتة الجمبري المصرية الأصلية | طريقة سهلة ولذيذة بالخطوات


كفتة الجمبري المصرية




كفتة الجمبري أكلة بحرية خفيفة ولذيذة، مناسبة كطبق رئيسي أو مقبلات. تتبيلة الكفتة هتعطيها طعم مصري أصيل مع الأعشاب والبهارات.





المقادير (تكفي 4 أشخاص):



  • 500 جرام جمبري متوسط مقشر ومنظف
  • 1 بصلة صغيرة مبشورة
  • 2 فص ثوم مهروس
  • ½ كوب بقدونس مفروم ناعم
  • ½ كوب كزبرة مفرومة
  • 1 معلقة صغيرة كمون
  • ½ معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
  • ½ معلقة صغيرة فلفل أسود
  • 1 معلقة صغيرة بابريكا (اختياري)
  • 1 بيضة
  • 2–3 ملاعق كبيرة بقسماط أو فتات خبز
  • ملح حسب الرغبة
  • زيت نباتي للقلي






🔥 

الطريقة بالتفصيل:


1️⃣ تحضير خليط الجمبري



  1. اغسلي الجمبري كويس وصفيه من المية.
  2. اطحني الجمبري في الكبة أو الفود بروسيسور لحد ما يبقى ناعم جدًا.
  3. ضيفي البصل المبشور + الثوم + البقدونس + الكزبرة.
  4. أضيفي البهارات: كمون، كزبرة ناشفة، فلفل أسود، بابريكا، وملح.
  5. ضيفي البيضة وبعدين البقسماط تدريجيًا لحد ما الخليط يمسك وما يكونش سائل.






2️⃣ تشكيل الكفتة



  1. خدي كمية صغيرة من الخليط واعمليها على شكل أصابع أو كرات صغيرة حسب الرغبة.
  2. حطيهم على صينية فيها ورق زبدة وانتظري شوية قبل القلي (ده بيساعدهم يمسكوا أكتر).






3️⃣ القلي



  1. سخني زيت نباتي غزير على نار متوسطة.
  2. انزلي الكفتة على دفعات عشان متتكدسش.
  3. قلبيهم باستمرار لحد ما يتحمروا من كل الجوانب ويبقوا دهبيين.
  4. طلعيهم على ورق مطبخ لتصريف الزيت الزائد.






4️⃣ التقديم



  • تقدّم سخنة مع عصرة ليمون على الوش.
  • ممكن ترافقها بطاطس محمرة أو سلطة طحينة أو أرز أبيض


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...