لسه بتعملي الفيشار بالطريقة العادية؟ ![]()
جربي الطريقة دي للفشار المنقوع، وهتدمني القرمشة من أول حبة!--

كوب درة فشار (منقوع 12 ساعة في ماء)
نصف كوب دقيق
ربع كوب نشا ذرة
رشة ملح
فلفل أسود
نصف ملعقة صغيرة كركم
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
رشة ملح
طعم الجبنة البودر
شطة بودر حسب الرغبة
--
1. بعد ما تنقعي الدرة الفشار 12 ساعة، صفيه كويس.
2. في بولة، ضيفي عليه: الدقيق + النشا + التوابل (ملح، فلفل، كركم، بابريكا).
3. قلّبيهم كويس جدًا لحد ما الحبوب تتغطى تمامًا بالخليط.
4. سخني زيت غزير في طاسة، وانزلي بالفشار واحدة واحدة علشان ما يلزقوش ببعض.
5. حمّريه لحد ما لونه يبقى ذهبي ومقرمش.
6. بعد ما تصفيه من الزيت، رشي عليه الملح وطعم الجبنة والشطة حسب ذوقك.
---
فشار مقرمش من برّه، وطري خفيف من جوّه… وطعمه فوق الخيال!
جربيها وشوفي الفرق
#فشار_منقوع #مقرمشات_بيتي #وصفات_ابله_نظيرة #أكل_يشهي #قرمشة_متتسابش