وصفات أبلة نظيرة abla-nazera Recipes : 7‏/12‏/2025 - 14‏/12‏/2025

الجمعة، 12 ديسمبر 2025

فيشار مقرمش على أصوله بطريقة ابلة نظيرة ,طعمه خطير


  لسه بتعملي الفيشار بالطريقة العادية؟ 🤷‍♀️

🍿🔥 فيشار مقرمش على أصوله بطريقة ابلة نظيرة ,طعمه خطير

جربي الطريقة دي للفشار المنقوع، وهتدمني القرمشة من أول حبة!--

📝 المكونات:
كوب درة فشار (منقوع 12 ساعة في ماء) 🌽💧
نصف كوب دقيق 🥄
ربع كوب نشا ذرة 🌟
رشة ملح 🧂
فلفل أسود 🖤
نصف ملعقة صغيرة كركم 🌿
نصف ملعقة صغيرة بابريكا 🌶️

🔸 للنكهة بعد القلي:
رشة ملح 🧂
طعم الجبنة البودر 🧀
شطة بودر حسب الرغبة 🌶️🔥
--
👩‍🍳 طريقة التحضير:

1. بعد ما تنقعي الدرة الفشار 12 ساعة، صفيه كويس.
2. في بولة، ضيفي عليه: الدقيق + النشا + التوابل (ملح، فلفل، كركم، بابريكا).
3. قلّبيهم كويس جدًا لحد ما الحبوب تتغطى تمامًا بالخليط.
4. سخني زيت غزير في طاسة، وانزلي بالفشار واحدة واحدة علشان ما يلزقوش ببعض.
5. حمّريه لحد ما لونه يبقى ذهبي ومقرمش.
6. بعد ما تصفيه من الزيت، رشي عليه الملح وطعم الجبنة والشطة حسب ذوقك.
---
✨ النتيجة:
فشار مقرمش من برّه، وطري خفيف من جوّه… وطعمه فوق الخيال! 🤩
جربيها وشوفي الفرق 👌

#فشار_منقوع #مقرمشات_بيتي #وصفات_ابله_نظيرة #أكل_يشهي #قرمشة_متتسابش



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...