-->

https://www.akll.net

كلمات مفتاحية

ابلة نظيرة ، ابلة نظيرة للطهى العربى ، اكل , أكل , أكلات ,حلي منزلي ، حلويات ، وصفات دجاج ، وصفات رجيم ، سمك وروبيان ، اكلات عربيه قديمه ، مكرونه ، كيك وتارت، خلطات وبهارات، معجنات ، بيتزا ، سلطات ، لحوم ، المطبخ المغربي ، المطبخ الهندي ، المطبخ الصيني ، المطبخ الايطالي ، شوربه ، مقبلات ، صلصه ، ايس كريم ، عصير ، مشروبات ساخنه ، بيض ، المطبخ المكسيكي ، حلويات شرقيه ، سندوتش ، خضار ، رز ، مخلل ومربى ، اسامه السيد ، وجبات سريعه ,كتب الطبخ ، مطبخ منال العالم ، شيف ، الشيف ، شيف ونص ، شيف خفيف ، شيف سعيد ، شيف شربينى ، شيف الشربينى ، شيف عادل ، شيف اسامة ، شيف حسن ، شيف محمد ، شيف يسرى ، شيف علاء ، شيف محمود ، طريقة طهى ، طريقة عمل ، طريقة طبخ ، طريقة تحضير ، تعلمى طريقة ، اكلات مصرية ، اكلات سورية ، اكلات شامية ، اكلات عربية ، اكلات رمضانية ، افطار رمضان ، سحور رمضان ، كحك العيد
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

أفضل طرق تفريز الخضار واللحوم وتخزينها لفترات طويلة بدون ما يتغير الطعم

أفضل طرق تفريز الخضار واللحوم وتخزينها لفترات طويلة بدون ما يتغير الطعم

    أفضل طرق تفريز الخضار واللحوم وتخزينها لفترات طويلة بدون ما يتغير الطعم

    تفريز الخضار، تخزين اللحوم، تفريز طازج، نصائح المطبخ، أبلة نظيرة للطهي العربي

    ضعِ هنا صورة تفريز خضار ولحوم في أكياس محكمة

    التفريز الصح مش مجرد إننا نحط الخضار واللحوم في الفريزر… لكن ليه قواعد وخطوات لو اتعملت صح هتحافظ على اللون والطعم والقوام والنكهة. وفي المقال ده هنعرف مع بعض أفضل طرق تفريز الخضار واللحوم على طريقة أبلة نظيرة للطهي العربي، من غير ما يحصل إسوداد للخضار، ولا زفارة للحوم، ولا تغير في القوام بعد الطبخ.


    أهمية التفريز الصحيح

    • يوفر وقت كبير في الأيام المزدحمة.
    • يقلل الهدر ويحافظ على الأكل لفترات أطول.
    • بيساعدك تعملي وجبات جاهزة بسهولة.
    • يحافظ على القيمة الغذائية.
    • مثالي للميزانية لأنه يمنع التلف.

    أفضل طرق تفريز الخضار

    ضعِي هنا صورة أكياس تفريز خضار جاهزة

    1) تفريز البامية

    اغسلي البامية وصفيها كويس، اقطعيها أو اتركيها سليمة حسب رغبتك. اسلقيها نص سلقة لمدة 3 دقايق ثم صفيها فورًا في مياه ساقعة (صدمة حرارية). وزعيها في أكياس وأغلقيها بإحكام.

    2) تفريز السبانخ

    تتغسل كويس وتتقطّع، تتسلق 2 دقيقة بس، تتصفى، وتتعبّى في أكياس. بتفضل خضراء وجميلة بعد التفريز.

    3) تفريز الفاصوليا

    تتغسل وتتقطّع، تتسلق 4 دقايق ثم تتغطس في ماء ساقع، وبعدين تتحط في أكياس تفريز محكمة.

    4) تفريز البسلة

    أسهل خضار في التفريز… اغسليها وصفيها، وسلقيها 3 دقايق، ثم برّديها. احفظيها بجبّات صغيرة حسب استخدامك.

    5) تفريز البطاطس

    البطاطس لازم تتسلق نص سلقة قبل التفريز وإلا هتسودّ. قطّعيها مكعبات أو أصابع، اسلقيها 5 دقايق… برديها واحفظيها.

    6) تفريز الطماطم

    الطماطم لا تتجمد نيئة لأنها بتسودّ. الطريقة الصحيحة: اعمليها عصير أو صلصة جاهزة… تبرد وتتحفظ في أكياس.


    تفريز اللحوم بالطريقة الصحيحة

    ضعِ هنا صورة لحوم ودواجن مجهّزة للتفريز

    1) تفريز اللحمة الحمرا

    • تتغسل بخليط خل وليمون خفيف.
    • تتنشف كويس جداً.
    • تُقسّم حسب احتياج كل طبخة.
    • تتعبّى في أكياس محكمة أو علب مُفرغة هواء.

    2) تفريز الفراخ

    الأفضل غسلها بنقعة ملح وخل وليمون، وتقسيمها حسب الوصفات (شوربة – شيّ – بانية – طواجن). يُفضل إزالة الجلد لو للتخزين الطويل.

    3) تفريز الكفتة

    اتبّلي اللحم وشكّلي الكفتة، رصيّها في صينية لحد ما تجمد، ثم انقليها للأكياس… وبكده مش هتلزق في بعض.

    4) تفريز الدجاج البانية

    اتبّلي الفراخ، غلّفيها ببقسماط، رُصيّها في صينية، ادخليها الفريزر ساعتين… وبعدين انقليها للأكياس.


    القواعد الذهبية للتفريز

    • استخدمي أكياس تفريز سميكة.
    • اكتبي تاريخ التفريز على الكيس.
    • افرغي الهواء تمامًا.
    • قطّعي الخضار حسب استخدامك.
    • ما تعيديش تفريز أي أكل فك جليده.
    • قسّمي الكميات حسب الوجبات.

    مدة حفظ الأطعمة في الفريزر

    النوعمدة الحفظ
    اللحوم الحمراءمن 6–12 شهر
    الدواجن6 شهور
    الخضار المسلوق8 شهور
    الكفتة والبانية3 شهور
    الصلصة4 شهور

    أفضل نصائح قبل التفريز

    • اتركي الأكل يبرد تمامًا.
    • لا تضغطي الكميات في كيس واحد.
    • رتّبي الفريزر بحيث يكون فيه هواء للحركة.
    • استخدمي عبوات بلاستيك آمنة للحرارة.
    • لا تملئي الكيس لآخره… اتركي مساحة لتمدد الطعام.

    خاتمة

    تفريز الخضار واللحوم فن بسيط لكنه بيحتاج شوية خطوات أساسية علشان تحافظي على الجودة والطعم وتكسبي وقت كبير كل يوم. جربي الطرق اللي شرحناها وهتلاقي الفريزر مرتب، الأكل طازج، والتحضير بقى أسهل بكتير.

    تفريز الخضار، تفريز اللحوم، نصائح المطبخ، تخزين الطعام، أبلة نظيرة للطهي العربي


    الأسئلة الشائعة

    هل لازم أسلق كل الخضار قبل التفريز؟

    85% من الخضار لازم يتعمل له صدمة حرارية قبل التفريز، عشان ما يسودّش.

    ليه اللحمة ساعات بتطلع زفرة بعد التفريز؟

    بسبب عدم التنشيف الجيد قبل التفريز أو دخول هوا في الكيس.

    هل أقدر أفرز البطاطس بدون سلق؟

    لا، هتسودّ وملمسها هيتغير.

    هل ممكن أعيد تفريز اللحوم بعد فكها؟

    أبداً… خطر وغير صحي.

    elearning
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع ابلة نظيرة .

    إرسال تعليق