ابلة نظيرة , ابلة نظيرة للطهى العربى: طريقة عمل الكريب - أبلة نظيرة

الجمعة، 2 أغسطس 2013

طريقة عمل الكريب - أبلة نظيرة






مقادير الكريب :-


1- كوب لبن 

2- كوب دقيق

3- بيضة 

4- ربع معلقة ملح ( أو سكر اذا كان الكريب حلو)

5- شوية زيت 

6- بشر جبنة رومى


8- مايونيز وكاتشب

التحضير :-

1- ننخل الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن 

2- نضع البيضة وشوية لبن ونقلب شوية بعصا (خشبية

3- نضع شوية لبن نقلب لغاية ما تبقى عجينة ناعمة 

4- نضع الزيت وباقى اللبن ونقلب كمان حتى تصبح ناعمة 

5- نترك العجينة لمدة ساعة فى الهوا 

6- نحضر صينية تيفال و نضع فيها بعض من الزيت 

7- نضع العجينة بالصينية
8- ننتظرلحد ما يتحمر القعر قليلا 

9- بعد ما نضع العجينة ويتحمر القعر نضع شوية جبنة رومى عليها لو مابتحبوش بلاش 

10- ثم نضع السوسيس أو أى اكل احنا عايزينه 
11- نضع المايونيز ثم الكاتشب على طريقة التوزيع

12- ونضعه على النار لحد ما يستوى بعد كدة نلف العجينة أو الساندوتش

(العجينة فى الأول مفرودة ووضعنا عليها الاكل كله بعد كده نتنيها نصفين ونتنيها كمان حتى تكون على شكل ربع ).

13- ممكن نتركها شوية فى الفرن حتى تمسك نفسها كويس لو حبينا









ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...